mrskowalski 2012.08.06. 13:46

ZANZA

Nyaralás és egyéb címen elkövetett lustálkodások miatt csak most jövök, a meglehetősen vegyes témájú és vegyes színvonalú filmek összefoglalójával.  Volt itt minden: biztosítási csalásba ágyazott gyilkosság, bizarr horror, body-builder amerikai ex-kormányzó.

 MEGANISMISSING-000.png

Megan is missing: divatos kézi kamerás (webkamerás, mobiltelefonos) megoldással felvett horror, húsba vágóan aktuális témával (gyerekek eltűnése). Azonban hiába az aktualitás és a trendkövetés, ha lassan indul be a történet, és a címszereplőért is nehéz izgulni. Vitathatatlanul nyomasztó film, de – a készítők feltételezhető céljával ellentétben - engem főként az borzasztott el, hogy mik történnek a mostani kamaszokkal, hogyan buliznak, mennyire nem figyelnek (figyelünk) a felnőttek rájuk, kevésbé a horror elemek, mert azok nem igazán voltak, a feszültséget nem sikerült elérni. Szóval aki csatakra izzadós, természetfeletti, megmagyarázhatatlan horrorra vágyik, annak nem ajánlom, akik azonban a körülöttünk lévő rettenetre kíváncsiak, azok bátran (amennyiben bátorság a fotelből nézni a beteg társadalmat) válasszák. Amúgy a horrormirror ajánlása volt.

 

life.jpgLife (Életfogytig): a filmkészítés azon nagyra becsült korszakából, amikor még Eddie Murphy humoros volt (1999). Korábban a börtön-hévége tematikájába válogattuk bele, de akkor valami miatt kimaradt. Vicces, fekete buddy movie, lehetett rajta nevetni, de azért nyomtalanul átfolyt rajtam. A tipikus ártalmatlan film.

 

 

arnie-twins.jpgArnold Schwarzenegger 65. szülinapját július 30-án két, műfajában teljesen eltérő vhs klasszikussal ünnepeltem: az 1988-as Ikrek olyan egyszerű, annyira naivan jámbor, hogy szinte elképzelhetetlen, hihetetlen, hogy valaha volt korszak, mikor ilyen szintű semmit mondással mozikat lehetett megtölteni. Ez a film tényleg semmit nem akar, csak hogy a mi arcunkra is üljön ki az a széles bárgyú vigyor, amit a szeretni való Arnold arcáról a filmben max két percre sikerült lemosni. Szinte fáj a szívem, hogy a következő generáció már nem ezen nő fel.

 conaaaan.jpg

Az 1982-es Conan, a barbár azokban az időkben készült, amikor még nem sajnálták a filmtekercset. Az én emlékeimben egy nagyon gyenge Boris Vallejo utánérzésként élt a film, és meglepődtem azon, hogy pedig mennyire nem zskat, sok pénzt, melót, ötleteket öltek ebbe a munkába, szóval abszolút pozitív csalódás volt, de lehet, hogy szimplán azért, mert azóta sincs ehhez fogható, (vagy csak elvétve), és utólag látszik, hogy betölt egy űrt. A lényeg, hogy 2012-ben is pompás szórakozás volt.

 

double_sunglasses11.jpgVégére maradt a klasszikus: a Double Indemnity (Gyilkos vagyok) című film noir a műfaj egyik örök hivatkozási pontja, de az imdb toplista 57. helye ellenére is, (vagy pont ezért), eddig kimaradt, ámbár most már egyre jobban hiszem, a múltkori Alkony sugárúttal is elkövetett mulasztás után, több ilyen hibát nem fogok Billy Wilder filmmel elkövetni. Egyszerűen tökéletes volt! A pörgős, szellemes, őszinte narratíva, az összetört, szerelmes, becsapott, főszereplő drámája és jellemfejlődése, a hibátlan, feszes, okos, forgatókönyv – ááá, tényleg zseniális volt. Újranézést követően lehet, hogy hosszabban is írok majd róla, de most ez a tipikus inkább „nézni, nézni, még nézni” impresszió volt, mint „írni róla” élmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://youarenotinkansasanymore.blog.hu/api/trackback/id/tr354698349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása